Anasayfa > Serzeniş Köşesi > Giden sevgiliye söylenen artistik sözler

Giden sevgiliye söylenen artistik sözler

Pazar, 23 Kas 2008 Yorum ekle Yorumlara git

İnternet siteleri, msn iletileri, forum imzaları, cep telefonu mesajları vs vs vs…Gırla gitmektedir, yok satmaktadır bahsi geçen tipte cümleler.

Zamanında aşk olan, hayatın ta kendisi olan, sevgililer sevgilisi olan kişi ile ayrılık yolları gözüktüğünde en afilisinden seçilen yer yer ukala, hafif acımasız cümlelerdir. Zamanında aşk uğruna ayaklar altına alınan gurur ayrılık safhasında birden zirveye oturmuştur. Kibir desen almış yürümüştür.

“Giden kaybedendir, gittin kaybettin”, “Giden gitmiştir gittiği gün bitmiştir. Ben gideni değil giden beni kaybetmiştir.” türünden cümlelerdir kastım. Tamamen popüler kültür yansımasıdır. Öyle ya asla ezilmemek gereklidir ve derhal sevgili karşısında itibarını yitirmiş olan gurura iade-i itibar derdine düşülmelidir. Başı dik, mağrur bir edayla bu tip artistik cümelelere sarılmalıdır.

Oysa ne sevgili böylesine hitaplara maruz kalacak bir kişidir, ne de aşk böylesine ucuz bir tarif. Bir düşünürün dediği üzere “Aşk, bir başkasını kendine tercih etmektir” oysa ki. Tarifini yapmakta bütün insanlığın şekilden şekile girdiği bir olgu nasıl böylesi ucuz yollu bir kahramanlık ile sona erdirilmeye çalışılır o da ayrı hadise.

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
Kategoriler:Serzeniş Köşesi Etiketler:
  1. Hüsnü Güneşdoğdu
    Perşembe, 25 Şub 2010 00:22 | #1

    Ama hak ediyorlar be kardeşim çoğu zaman.
    Ya bana öyle geliyor ya da bana öyleleri denk geliyor (:

  2. murat
    Pazartesi, 29 Mar 2010 21:12 | #2

    kardeşım guzel olmus hayırlı olsun bızım askerlıkle ılgılıde bı bolum acarsan sevınırım kıb

  1. Henüz geri bağlantı yok