Anasayfa > Web > Gmail eklentileri

Gmail eklentileri

Perşembe, 25 Mar 2010 Yorum ekle Yorumlara git

Gmail’in diğer e-posta hizmeti sağlayıcılarına nazaran bir dolu güzel özelliği var, malum olduğu üzere. “Labs” özelliği ile sağladığı eklentileri içerisinde pratikte çok işe yarayacak bir kaçından bahsetmek istedim. Bahsedeceğim eklentilere “Ayarlar-Labs seçeneği ile ulaşılabilir.

Birincisi “Göndermeyi geri al” özelliği. Bu özellik e-postayı yazıp “Gönder” düğmesini tıkladığınızda, iletilerin hemen değil, birkaç saniye sonra gönderilmesini sağlıyor. Böylece yanlış kişiye e-posta göndermelerin önüne geçmiş oluyoruz.

    İkinci özellik ise diğer posta hesaplarınızdan(hotmail, yahoo vs.) aldığınız e-postaları istediğiniz herhangi bir an kontrol edebilme şansı veriyor size. “POP hesaplarını yenile” özelliğini aktif hale getirdiğinizde yukarıki butonların hemen yanında bir de “Yenile” butonu ekleniyor.

      Bir diğer güzel özellik de “Arama otomatik tamamlama”. Bu özellik sayesinde de -resimde de görüleceği gibi- e-postalarımızda arama yaptığımız metin kutusunda yazmaya başladığımızda otomatik tamamlama önerileri beliriveriyor.

        Ayrıca Gmail hesabınıza Google Gadget‘lar da ekleyebilirsiniz. Ayarlar-Labs sayfasından “Tüm gadget’ları URL yoluyla ekle” özelliğini etkinleştirdikten sonra “Ayarlar” sayfanızda “Gadgets” adıyla bir sekme daha belirecektir.  Bu sekmede Gmail hesabınızın sol sütununda gözükmesini istediğiniz gadget’ın url’sini eklemeniz yeterli olacaktır.

          Benim önemli sayıp bahsettiklerim dışında pratikte faideli olabilecek pek çok özellik mevcut, Labs‘ta. Denemek, kurcalamak isteyenlere…

          FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
          1. Henüz yorum yok.
          1. Henüz geri bağlantı yok