Anasayfa > Web > Pocket (Read It Later)

Pocket (Read It Later)

Perşembe, 11 Tem 2013 Yorum ekle Yorumlara git

Pocket_Read_It_Later

Yeni tanıştığım, son derece faydalı bir uygulamadan bahsedeyim kısaca. Halkın Read It Later olarak bildiği uygulamanın adı geliştirici şirket tarafından yaptığımız iş sadece “sonra oku” servisi olmaktan çıktı denilerekten Pocket olarak değiştirilmiş. Uygulama internette gezinirken “buna daha sonra bakınsam ya” dediğimiz türden sayfaları kaydedip, bu sayfalara dilediğimiz yerden erişebilmemizi sağlıyor. Andorid, IPhone, iPad, Kindle Fire cihazlara ve bütün tarayıcılara uygun sürümleri mevcut.

Sayfalar 3 farklı şekilde “Pocket” a kaydedilebiliyor. Birincisi bütün tarayıcılar için mevcut olan eklenti aracılığıyla. Tıpkı eski usül yöntem sık kullanılanlara eklemek gibi sayfalar adres çubuğunun yanına gelen bir buton veya sağ tık menüsüne eklenen “Save Link To Pocket” butonu ile kaydedilebiliyor. İkincisi halihazırda entegre olduğu 300 küsür uygulama üzerinden “Pocket” a kaydet diyebiliyorsunuz. Ve son olarak üçüncüsü ilgili sayfanın linkini add@getpocket.com adresine mail olarak göndermek de aynı işi yapıyor.

Kaydedilen bu sayfalara iki şekilde erişilebiliyor. Birincisi tarayıcı eklentisi üzerinden. İkincisi ve asıl işlevsel olanı mobil cihazlara yüklenen Pocket uygulaması üzerinden. Tabi mobil uygulamayı diğer yerlerden eklediğiniz sayfalarla eşlenmiş halde tutmak için, sadece kullanıcı adı ve şifre girerek oluşturduğunuz kullanıcı ile giriş yapmak gerekiyor.

Soldaki tarayıcı eklentisinin, sağdaki de mobil uygulamanın ekran görüntüsü. Uygulamayı indirebileceğiniz ve daha detaylı inceleyebileceğiniz web sitesi de şurası

read_it_later_pocket_2

FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail
Kategoriler:Web Etiketler:,
  1. Cuma, 29 Kas 2013 19:46 | #1

    Ben de sana önereyim diye yazacaktım (:
    Hem telefonda hem de pcde çok işe yarayan bir hizmet. Sık kullanılanlara ekleyip tarayıcıyı pert etmektense bunu kullanmak daha iyi oluyor.

  2. Pazartesi, 02 Ara 2013 19:56 | #2

    Aynen aynen : )

  1. Henüz geri bağlantı yok